• page_banner01

Tala Fou

O le 250 MW/1,500 MWh a Dubai e pamu-teuga poloketi ua lata ina mae'a

Ua 74% ua mae'a nei le fale eletise eletise eletise a le Pulega o le Eletise ma le Suavai a Dubai (DEWA) Hatta, ma ua faamoemoe e amata galuega i le afa muamua o le 2025. O le a teuina foi le eletise mai le 5 GW Mohammed bin Rashid Al Maktoum. Paka Solar.

 

O le fale eletise vai eletise e pamu pamu a Hatta

Ata: Dubai Eletise ma Vai Pulega

DEWAua maeʻa le fausiaina o le 74% o lona nofoaga e pamu ai le eletise eletise eletise, e tusa ai ma se faʻamatalaga a le kamupani.O le poloketi i Hatta o le a maeʻa i le afa muamua o le 2025.

Ole poloketi AED 1.421 piliona ($368.8 miliona) ole a iai le malosi ole 250 MW/1,500 MWh.E 80 tausaga le umi o lona soifua, e 78.9% le suiga, ma le tali atu i manaoga mo le malosi i totonu ole 90 sekone.

"O le fale eletise eletise o se mea e teu ai le malosi ma le faʻaleleia lelei o le 78.9%," o le faʻamatalaga faaopoopo.“E fa’aaogaina ai le malosi o le vai o lo’o teuina i totonu o le vai i luga o le vai lea e liua i le kinetic energy i le taimi o le tafe atu o le vai e ui atu i le 1.2-kilomita i lalo o le alavai ma o lenei malosiaga kinetic e faʻataʻamilo ai le turbine ma liua le malosi faʻainisinia i le eletise lea e lafoina i DEWA grid.”

Anotusi lauiloa

Ua mae'a nei e le kamupani le fa'atanoa pito i luga o le poloketi, e aofia ai le fa'aogaina o le vai ma le alalaupapa fa'atasi.Ua mae'a fo'i le fausiaina o le puipui sima e 72 mita o le vai pito i luga.

Ia Iuni 2022, o le fausiaina o le fale na tu i le 44%.I lena taimi, fai mai le DEWA o le a teuina foi le eletise mai le5 GW Mohammed bin Rashid Al Maktoum Solar Park.O le fale, lea o loʻo faʻaogaina se vaega ma se vaega o loʻo fausia, o le fale tele la i le United Arab Emirates ma Sasaʻe Tutotonu.


Taimi meli: Sep-15-2023